Pers

persbericht

NEDERLANDSE BOKSTITEL NAAR MAASTRICHT

Munir Safi SCM-Boxing behaald Nederlands Kampioenschap te Eindhoven

 

Eindhoven. Zaterdag 24 september. Tijdens het NK eind juni te Rotterdam wist Munir na een zware fysieke wedstrijd de halve finales te winnen. Hij liep echter een blessure op waardoor de finale NK uitgesteld moest worden tot gisteren.

In Eindhoven waren  gisterenavond bokswedstrijden in de Duitse liga tussen team Euregio en het Duitse team Dreger. Als hoofdpartij van de avond zou hier ook het Nederlands titelgevecht 57 kg A (hoogste) klasse plaats vinden.

 

Tergenstander van de 22 jarige Munir was de geroutineerde bokser Kerven Boom van Golden heart uit Hilversum. Beide boksers waren gewaagd aan elkaar en beiden wilden absoluut voor de titel gaan.

 

Vanaf de eerste ronde overtuigde Munir echter de betere bokser te zijn. Dit hield hij drie rondes vol en haalde met 3-0 overwinning de titel in de hoogste amateurklasse boksen binnen. Dit is zijn tweede Nederlandse titel, eerder haalde hij de titel bij de jeugd.


PERSBERICHT

EERSTE MAASTRICHTS STUDENTEN BOKSGALA

Samenwerking Heren Dispuut Silenus, SCM-Boxing en de Nederlandse Boksbond

Op woensdag 13 april om 19:00 uur zal in Complex Maastricht het eerste officiële studenten boksgala plaatsvinden tijdens het evenement Chique Publique, georganiseerd door het Heren Dispuut Silenus. 

Vlak voor de Covid epidemie legde het Dispuut Silenus contact op met SCM-Boxing. Zij wilden tijdens hun evenement Chique Publique bokswedstrijden organiseren tussen Maastrichtse studenten. Iedere student kon zich hiervoor aanmelden en opgeleid worden tot bokser. Van hieruit zou een selectie gemaakt worden met de beste boksers die uiteindelijk tijdens hun evenement Chique Publique in actie zouden komen in de ring.

De samenwerking tussen SCM-Boxing en Silenus was geboren. De Nederlandse Boksbond was ook enthousiast en na overleg werd afgesproken dat de wedstrijden onder auspiciën van de Boksbond te laten plaatsvinden.

Door de lockdowns liep het evenement vertraging op. Maar eind vorig jaar werd besloten om te starten met de aanmeldingen voor deelname aan het programma. 45 Maastrichtse studenten meldden zich vervolgens hiervoor aan en begonnen fanatiek met de opleiding bij SCM-Boxing. Uit deze groep zijn uiteindelijk 8 dames en 8 heren geselecteerd om 13 april in actie te komen tijdens het evenement Chique Publique. Zij zijn dolenthousiast om deel te nemen aan hun eerste wedstrijd in de bokssport. 

Nadat de kaartverkoop begin dit jaar startte, was dit binnen mum van tijd uitverkocht. Maar liefst meer dan 1200 kaarten werden verkocht.

 


SCM-BOXING NODIGT U GRAAG UIT VOOR DE NEDERLANDSE BOKSKAMPIOENSCHAPPEN 2018 IN HET MECC TE MAASTRICHT