Geschiedenis SCM

Sport Club Maastricht, beter bekend als SCM-Boxing, is opgericht in 1993 en lid van de Nederlandse Boksbond. Het doel van SCM-Boxing is de Olympische Bokssport zowel op recreatief als wedstrijdniveau, te bewaren voor Maastricht.

Wij hebben 10 bokstrainers waarvan maar liefs vier trainers met de volledige licentie trainer/coach van de Nederlandse Boksbond. Daarnaast hebben we ook nog één Belgische trainer die beschikt over een Belgische licentie en nog 5 trainers en 5 hulptrainers die de licentie boksinstructeur van de BoksBond hebben.

 Doordat wij voldoen aan alle voorwaarden van de Nederlandse Boksbond kunnen onze wedstrijdboksers deelnemen aan alle wedstrijden en toernooien. Wij mogen ook zelf wedstrijden organiseren.  De door ons georganiseerde boksgala’s behoren tot de drukst bezochtste van het land. In 2018 organiseerden wij de Nederlandse Bokskampioenschappen in het Mecc. Tevens organiseren wij jaarlijks een bokstoernooi voor recreanten uit de regio in onze eigen locatie.

 Onze bokslocatie is gelegen in de wijk Mariaberg, in de gymzaal aan de Gentiaanstraat 3. Wij huren dagelijks meerdere uren de gymzaal en daarnaast hebben wij hier de beschikking over een eigen boksruimte, “de Boksaula”. In deze ruimte, die wij fulltime kunnen gebruiken, staat een officiële wedstrijdring. Men kan bij ons dagelijks trainingen volgen. Wij hebben aparte trainingen voor jeugd, nieuwelingen, recreanten, studenten en wedstrijdboksers. In totaal worden er 15 tot 20 trainingen in de week gegeven. Momenteel tellen wij ongeveer 240 recreatieve (leeftijd 7 tot 89 jaar) leden en ongeveer 35 wedstrijdboksers. Wij zijn één van de grootste boksverenigingen in Nederland. De afgelopen jaren hebben we ook diverse Nederlandse kampioenen voortgebracht en zien we dat de bokssport met name bij jeugd en studenten populairder wordt.  De trainingen en selectie van het enige studentenbokstoernooi in Maastricht, Event Chique Publique, vinden plaats bij onze vereniging. Daarnaast geven wij ook regelmatig boksclinics aan scholen, studentenverenigingen, groepen en personeelsverenigingen.

 Het grote voordeel van onze vereniging is dat wij een flexibele instroom kennen (men kan bij ons altijd starten met boksen) en je de mogelijkheid hebt je eigen dagen uit te zoeken om te trainen.

aula_600