Geschiedenis SCM

Sport Club Maastricht, beter bekend als SCM-Boxing, is opgericht in 1993 en lid van de Nederlandse Boksbond. Het doel van SCM-Boxing is de Olympische Bokssport zowel op recreatief als wedstrijdniveau, te bewaren voor Maastricht.
Wij hebben 5 bokstrainers waarvan één hoofd trainer met de volledige licentie trainer/coach van de Nederlandse Boksbond, daarnaast hebben we ook nog één Belgische trainer die beschikt over een Belgische licentie. Doordat wij voldoen aan alle voorwaarden van de Nederlandse Boksbond kunnen wij zelf ook wedstrijden organiseren. Onze wedstrijdboksers kunnen deelnemen aan alle wedstrijden en toernooien.

Onze bokslocatie is gelegen in de wijk Mariaberg, in de gymzaal aan de Gentiaanstraat/Fatimaplein).Wij huren enkele dagen in de week de gymzaal en daarnaast hebben wij hier de beschikking over een eigen boksruimte, “de Boksaula”. In deze ruimte, die wij fulltime kunnen gebruiken, staat een officiële wedstrijdring. Men kan bij ons dagelijks trainingen volgen. Wij hebben aparte trainingen voor jeugd, nieuwelingen, recreanten en wedstrijdboksers. In totaal worden er 13 trainingen in de week gegeven. Momenteel tellen wij ongeveer 225 recreatieve (leeftijd 8 tot 77 jaar) leden en ongeveer 10 wedstrijdboksers. Wij zijn één van de grootste boksverenigingen in Nederland. De afgelopen jaren hebben we ook diverse Nederlandse kampioenen voortgebracht. De door ons georganiseerde boksgala’s behoren tot de drukst bezochtste van het land.

De afgelopen jaren zien we dat de bokssport met name bij jeugd en studenten populairder wordt. Momenteel telt onze vereniging 40 studenten waarvan ongeveer 25 uit het buitenland afkomstig zijn.
Daarnaast geven wij ook regelmatig boksclinics aan scholen, studentenverenigingen en personeelsverenigingen.
Het grote voordeel van onze vereniging is dat wij een flexibele instroom kennen (men kan bij ons altijd starten met boksen) en de mogelijkheid om je eigen dagen uit te zoeken om te trainen.

aula_600